Rådhuskonditoriet

Dessa verk är ett urval från min produktion. Jag skapar målningar i blandteknik. Akrylbakgrunderna fungerar som teaterscener där kroppar i frodiga oljefärger och varelser utför ett skådespel på scenen.

Det finns en känsla av lek och improvisation, broderade detaljer bredvid kraftiga färg tag, ramen är ofta med som en del av konstverket, sträckt från olika sidor, skruvar synliga.

Innehållet smälter samman, abstrakt och figurativt. Erotiska scener, människor i masker, djur som kryper bakom mystiska ornament i dramatiska moderna landskap, komplicerad kärlek mellan surrealistiska kroppar. Det finns ofta en stark naken kvinna i förgrunden. I bakgrunden, en halvt man halvt djur iförda lustiga partyhattar som gömmer sig bakom träd och figurer som smyger i buskar.

Historiska referenser och moderna influenser gifter sig och förökar sig. Mina arbeten uttrycker en filosofisk ’lust för livet’ och ifrågasätter obalansen mellan människor, djur och natur och det eviga komplicerade myllret till relationer.

Rådhuskonditoriet

4 april - 15 juli

Copyright @ All Rights Reserved